16.11.23

VIURE CANSA, DE JEAN-CLAUDE IZZO (CLANDESTINA)

 


Jean-Claude Izzo. Viure cansa. Traduït del francès per Carme Geronès; il·lustracions de Joëlle Jolivet; pròleg de Sébastien Izzo; epíleg de Myriam Roche. Barcelona: Clandestina, 2023. (crims.cat; 80). ISBN: 978-84-19627-28-5 

La ciutat de Marsella és la gran protagonista d’aquests relats, habitats per personatges que transiten pels camins portuaris i els carrers sòrdids d’aquest punt neuràlgic de la Mediterrània. Vides quotidianes en mans del destí, l’amor, el racisme o la mort retratades amb una mirada comprensiva i poètica. La col·lecció «crims.cat» publica aquesta troballa, que aplega els millors contes negres de l’escriptor francès Jean-Claude Izzo, un dels pares del «polar provençal», conegut arreu del món per ser el creador de l’investigador Fabio Montale.

«Viure cansa no és tan sols un recull de contes: és un valuós llegat que ens ha deixat el pare. A través de les seves paraules ens convida a mirar més enllà de la superfície de les coses, a escoltar el murmuri del nostre cor cansat i a trobar la bellesa en els racons més foscos de la nostra vida. És un homenatge a la humanitat en tota la seva complexitat, una celebració dels nostres triomfs silenciosos i de les derrotes que ens trenquen el cor». 


Del pròleg de Sébastien Izzo


novembre 2023