28.3.23

ELS TRENTA-NOU ESGLAONS, DE JOHN BUCHAN (CLANDESTINA)


John Buchan. Els trenta-nou esglaons. Traducció Sílvia Aymerich i Lemos. Barcelona: Clandestina, 2023. (Biblioteca Clandestina; 01). ISBN: 978-84-19627-03-2

Richard Hannay, un enginyer de mines britànic que acaba de tornar de Rodèsia, està avorrit de la nova vida que ha començat a Londres. Tot canvia quan troben mort a casa seva un home que ha descobert un complot polític de dimensions internacionals. Hannay haurà de fugir a la seva Escòcia natal i descobrir la veritat abans no sigui massa tard. Per a ell i per al seu país.

L’escriptor i polític escocès John Buchan firma una novel·la ambientada el 1914 en una Europa a les portes de la Primera Guerra Mundial que no dona treva al lector, i que va inspirar un dels grans clàssics d’Alfred Hitchcock. Buchan estructura la novel·la a partir dels encontres del protagonista amb personatges d’allò més diversos, testimonis de la paranoia prebèl·lica que hi havia als diversos estaments de la societat britànica. Hi trobem, a més, per primer cop el personatge de Richard Hannay, un home corrent a qui les circumstàncies empenyen a l’heroisme, i que protagonitzarà quatre aventures més de l’autor escocès.


març 2023