31.1.11

ASPIRANTS A LARSSON


Basté, Jordi. RAC1, "El món a RAC1", 31 gener 2011




Coincidint amb la setmana de la novel·la negra a Barcelona hem parlat amb tres experts de la salut del gènere. L'editora de Columna, Ester Pujol, el responsable de la Biblioteca la Bòbila de l'Hospitalet, Jordi Canal i la professora de Cultura Nòrdica de la UB, Yvonne Ruz. Intenten entendre l'èxit de la novel·la nòrdica, i ens recomanen els autors més sorprenents.

L'editora de Columna, Ester Pujol, ha recomanat els llibres de Jo Nesbo. Per ordre cronològic són "El pit-roig", Nemesis" i "L'estrella del diable".

El director de la biblioteca especialitzada en novel·la negra de l'Hospitalet, Jordi Canal, ha recomanat les obres de Jans Lapidus, que ha publicat dos dels tres llibres de la trilogia negra d'Estocolm: "Dinero fácil" i "Nunca la jodas". També les dues novel·les de Víctor del Árbol, "El peso de los muertos" i "La tristeza del samurái".

La professora de cultura nòrdica de la Universitat de Barcelona, Yvonne Ruz, ens ha recomanat dos autors: Johan Theorin, que ha escrit "La hora de las sombras" i "La tormenta de nieve" i Arne Dahl, autor de "El que siembra sangre" i "Misterioso".